السبت، 3 ديسمبر 2011

أصابع المكرونة

** اصابع المكرونه **

المقادير:

طماطم مفروم ناعم
ثوم طازج
جبنة موزاريلا مبشورة
جبنه رومي او بارميجانو مبشورة
لحم مفروم
زيت زيتون
زبده
مكرونه اصابع مثل اللي في الصوره
وطبعا ملح وفلفل
اول شي نسلق المكرونه في ماء مغلي عليه ملح وفلفل وزيت
نصفيها ونشطفها بماء جاري
في طاوة  مناسبه نضيف اللحم المفروم ونقلبه دقيقتين علي النار مع الثوم المفروم
وملح وفلفل وملعقتين زيت زيتون
ونقلب لحد ما ياخد اللون البني
بعده نضيف الطماطم ونقلب كويس ونخليها تتسبك علي النار حوالي 20 دقيقه
حتى قوامها يتقل
في الوقت هذا نبدأ نقلب المكرونه مع الجبنه الرومي المبشوره ومللعقتين زيده سايحه
ونرصها بالشكل هدا في  طاجين ذو قاعدة متحركة
وطبعا ما ننسى ندهن الطاجين بالزبده الاول ونرش القاعده بالبقسماط
الناعم عشان تطلع بسهوله
بعد ما اللحم يتسبك نبدا نحشيها علي أصابع المكرونه ونحاول نحشي
كل واحده باللحمه
في الاخر نحط الجبنه الموزاريلا علي الوجه
بعد ما نرش الجبنه علي الوجه
ندخلها الفرن اللي حيكون ساخن
نسيبها حوالي 10 او 15 دقيقه لحد الجبنه تسيح و وجهها يحمر
نفك جوانب الطاجين ونقدمها ساخنه وممكن لو فيه صوص لحم متبقي يتحط معها

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق