السبت، 3 ديسمبر 2011

أصابع السمك مع تغميسة البازيلاء

أصابع السمك وتغميسة البازيلاء :عشاء خفيف

اول شي مقادير التغميسة:
بصلة صغيرة
3 فص ثوم
كوب بازيلاء مجمودة او طازجة
حبة بطاطس صغيرة مقطعة
ملح وفلفل اسود
لبنة (ممكن استبدالها باميونيز أو بما ترغبين )

(اصابع سمك جاهزة)
ولو حابة تعمليها تفرمى 3 قطع سمك مع بصلة صغيرة وبهارات وتعمليها اصابع وتغمسيها فى البيض ثم البقسماط .. ثم تقليها ..

الطريقة:

فى ملعقة زيت زيتون اشوح البصلة المقطعة والثوم (ممكن تستغنى عن الثوم)
وبعد ما  يدبلوا حطى البازيلاء والبطاطا
وقلبى مع رشة ملح وفلفل
وغطيهم وخليهم على نار هادية حوالى خمس دقائق مع ملعقتين ماء لو احتاجت
وبعد ما  يبردوا حطيهم فى الفود بروسيسور(العجانة )
واخلطى لتحصلى على خليط .

وبعدين اخلطى معها ملعقة كبيرة لبنة وقلبى
وقدمى اصابع السمك مع التغميسة مع أرز أبيض ..
وبالهنا والشفا ..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق