الاثنين، 28 نوفمبر 2011

البطاطا المهروسة


الماش بوتيتو - البطاطس المهروسه


المقادير:
5ثمرات بطاطس مقشره و مقطعة مكعبات
ربع باكيت زبده
نص كوب حليب ونص كوب كريمه طبخ
ملح و فلفل
جبن موتزريلا او تشيدر مبشور

الطريقة:
يتم سلق البطاطس ثم تصفى جيدا
توضع الزبده في القدر ثم تضاف اليها البطاطس و تهرس جيدا بالهراسه
ثم يضاف الحليب والكريمه مع الاستمرار في التقليب الى ان يتماسك قوامه
ثم تتبل البطاطس بالملح و الفلفل
و يضاف الجبن ثم توضع في صحن التقديم ويفضل وضعها بسكوب الايس كريم لتعطي شكلا شهي
و تقدم البطاطس المهروسه ساده او مع الاوريجانو او مع الجبن المبشور
او مع صوصو الجريفي البني نفس اللي بمطعم بوبايز اللي بقدموه مع البطاطا المهروسه
صوص الجريفي ماشروم
الطريقه:
نحمر بصله صغيره لغايه ماتصير بنيه بزبده ولازززم زبده علشان الريحه وبعدين نذوب مكعب ماجي بكوب به ماء حار ونصبها على البصله ونخليها تغلي كويس لحد ما تبقي خلاص قربت تتبخر تقريبا
وبعدين نحط ماشروم فريش ونقلب وبعدين نضيف كوب ماء وملعقة طحين ونحرك كويس ونرش رشه من الفلفل الاسود والملح حسب الرغبه
وصحتيييين
وكذلك ممكن نقدمها بشكل مغرري علشان الاطفال علي حسب الصورة الجوهه

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق